ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΑ "ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑ"

ΟΛΥΜΠΟΣ: ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΣ, ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ "ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ" (ΚΟΙΝΩΣ:ΑΠΟ ΠΟΥΡΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΠΙ)
GOSSIP: ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΧΟΛΙΟ-ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ (ΤΟΠΙΚΑ: "ΓΚΟΝΤΟΣΛΙΚΙ")
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Παπαθανασίου Γιώργος:"Η ελληνική νομοθεσία ευνοεί τους μπαταχτσήδες..."

Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Τη Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε, σε καφετέρια στην παραλία Λεπτοκαρυάς, συνέλευση των επαγγελματιών του χωριού, που δραστηριοποιούνται στην παραλία και στον πεζόδρομο, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου.
Στο λόγο του, ο δήμαρχος, ανέφερε τις προτάσεις του, για είσπραξη εσόδων από τον δήμο:

α) Αλλάζει το κόστος ενοικίασης δημοτικών χώρων, για τους χώρους μαζικής εστίασης, από 40€ σε 15€ ανά τετραγωνικό μέτρο. (Τα ποσά θα προεισπράτονται , για την έκδοση αδείας)
β) Αλλάζει το κόστος ενοικίασης δημοτικών χώρων, για λιανική πώληση διαφόρων εμπορευμάτων, από 40€ σε 10€ ανά τετραγωνικό μέτρο. 
γ) Επιβάλλεται τέλος παρεπιδημούντων, ίσο με το 0,50% των ακαθαρίστων εσόδων των χώρων μαζικής εστίασης. (Ισχύει από 01-01-2011)
δ) Τέλη ύδρευσης: 50€ πάγιο (συμπεριλαμβάνονται τα πρώτα 100 κυβικά μέτρα νερού, και κλιμακωτή αύξηση για την υπερκατανάλωση).
ε) Πρόταση για παραγραφή χρεών, από μισθώσεις δημοτικών χώρων, του 80% του συνολικού ποσού, και δυνατότητα ρύθμισης του υπολοίπου.

Και γεννιούνται τα ερωτήματα:
-Οι συνεπείς επαγγελματίες πως θα ανταμειφθούν, δήμαρχε;
-Μήπως να τους επιστρέψεις το 80%, από αυτά που πλήρωσαν όλα τα χρόνια;
-Γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών;
-Επιτρέπει η νομοθεσία, τέτοια "απλόχερη" παραγραφή χρεών, ή είναι ακόμα μία συνισταμένη για να εισέλθουμε σε καθεστώς επιτήρησης;
-Μήπως έχουμε προεκλογικά "γραμμάτια";
-Η διαπίστωσή σου ότι: "Η ελληνική νομοθεσία ευνοεί τους μπαταχτσήδες...", δεν ταιρίαζει σε αιρετό, που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Τα παραπάνω ποσά, αν σου διαφεύγει, έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου